Herman Molendijk

”Soms rij je geweldige toeristische ritten, iets waar anderen voor moeten sparen”

Aan het woord: Herman, chauffeur

Mijn naam is Herman Molendijk, en ik ben al sinds 1978 chauffeur bij Versteijnen. Op de chauffeursschool was dit mijn eerste stageadres, als bijrijder. Ik groeide hier door naar chauffeur en ben niet meer weggegaan.

Als chauffeur vind ik de vrijheid fijn – het weg zijn, m’n dagen zelf in kunnen vullen. Soms rijd je geweldige toeristische ritten en mag je toeren op plekken waar anderen mensen geld voor moeten sparen  vrijheid. Waar je rijdt is vaak afhankelijk van je klanten. Ik heb zelf bijvoorbeeld zo’n 18 jaar gereden voor garagedeuren. Ik reed toen dikwijls in skigebieden.

Tegenwoordig ben ik vaker te vinden op het terrein van Versteijnen om te rangeren, maar als het nodig is spring ik zo in. Zo ben ik kortgeleden nog naar Italië gereden om in te vallen voor een collega.

Toen ik hier begon hadden ze een nog kleine loods. Het is wel een andere tijd geworden, na zo’n 40 jaar. Maar er is een grote groep collega’s die hier ook al jaren werkt, en ook door Versteijnen zelf word je in iedergeval niet vergeten; toch fijn.